İki Dil Bir Bavul, Kanal-İ-zasyon, Avatar, Yedi Kocalı Hürmüz


İki Dil Bir Bavul: Filmde Denizli'den Şanlıurfa'ya atanan öğretmenin, kürtçe bilen çocuklara ikinci dil olarak Türkçe öğretmesinin çabasını, o yörede yaşayan çocukların zorluklarını, anne babalarının düşüncesi ve hayatını çok güzel yansıtıyor. Çekimleri amatörce olmasına rağmen başarılı buldum. Amacına ulaşmış!

Kanal-i-zasyon: Filmi başlangıçtan ortasına kadar keyifle izledim, fakat ortasından sonra nasıl devam edeceğini tahmin edebildiğimden filmin pek cazibesi kalmadı. Okan Bayülgen oyunculuğu gayet başarılı. 

Avatar: Görsellik olarak şahane, konu da sarıyor. Fakat fazla uzun buldum. Sırf görsellik adına filmi 2 saat 45 dakika tutmuşlar diye düşünüyorum. Tadında bıraksalardı daha çok keyif alacaktım. 

Yedi Kocalı Hürmüz: Nurgül Yeşilçay'ın oyunculuğu enfes. Tiyatro tadında bir film. İzlenir.

Yedi Kocalı Hürmüz berber kekeme sahnesi.




9 Yorum:

Dalgaları Aşmak dedi ki...

İki dil bir bavul'u bende dün akşam izledim.Hemen yazdım blogumada.Kısıtlı imkanlarla belgesel olarak çekilmiş ama söylemek istediğini söyleyen etkileyici bir belgesel/filmdi.

Sevgiyle...

. dedi ki...

aayyy EVREN;
hiç bişey anlamadım bu kekemeden.)
çok güzeldi ama.)

Evren - Sahne dedi ki...

Dalgaları aşmak: Hemen o postuna bakıp yorumumu yapıyorum.

masal: :) filmde en çok güldüğüm sahneydi.

Dalgaları Aşmak dedi ki...

ceviz :)

Adsız dedi ki...

eveet iki dil bir bavul gerçekten de güzeldi..hele o cin cin bakan çocuklar yok mu :))

ben de avatarın gereğinden fazla uzatıldığını düşünüyorum..hele ki akşam seansına düşmüşsen uyumamak elde değil:D ama görsel olarak gerçekten etkileyiciydi

Betül Ç. dedi ki...

ben içlerinden avatar ve 7kocalı hürmüzü izledim. ikincisi sıkıntı stresteysen çok iyi geliyor. yorulduktan sonra masaj gibi. avatar film bittikten ve 3d gözlükleri çıkarttıktan sonra feci başımı ağrıtsa da çok beğendim. görsellikten fazlası vardı. replikler çok iyiydi ve güncele göndermeler net olarak görülebiliyordu. ör: teröre terörle karşılık veririz(asker yerli halk için söylüyor, sanki yerli halk vatanlarına girmiş onlara savaş açmış gibi) bence madenleri yüzünden savaş açılmış devletlere uyanın artık kovun şu askerleri başınızdan çağrısı vardı yönetmende.

SirEvo dedi ki...

Film yorumları için teşekkür ederim. :))

Evren - Sahne dedi ki...

Ne demek :)

. dedi ki...

kekemeye çok güldüm :)) teşekkürler...
hiçbirini izleme fırsatım olmadı ama sayende izleyeceğim sanırım...

 

Sahne | Scene - Evren ©