District 9 - Yasak Bölge 9 (Sahne)


Film yavaş tempoda başlıyor fakat birdenbire hızlanıp müthiş şekilde sürüklüyor. Ben kurguyu sevdim, başrol için daha iyi bir oyuncu tercih edilebilirdi, filmin finali de bu filmin devamı çekilecekmiş gibi bitmiş - 2012 yılında 2.bölümü vizyona girecek. Aksiyon, bilim kurgu türü seviyorsanız bu film size hitap edecektir. Ve herşeye rağmen kurgusuyla Oscar ödülü için iddialı bir yapım. İmdb puanı 8.3

Filmin Konusu

Dünyamıza yaklaşık 30 yıl önce gelen uzaylılar Güney Afrika’da etrafı çevrili, sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı bir bölgede yaşamaya zorlanmaktadır. Multi National United isminde çok güçlü bir şirket bu uzaylıları çok zor şartlar altında adeta birer köle gibi çalıştırmaktadır. Ancak uzaylıların farklı bölgelere doğru yönelmeye başlamasıyla birlikte işler kontrolden çıkacaktır…(sinemalar)


Filmden bir sahne



11 Yorum:

csyasoo dedi ki...

Çok iyi film.

Guyjre dedi ki...

Saglam filmdir, bende cok begenmistim, hatta Hincalin hic begenmedim yorumuna da iyi ki dinlememisim senin film zevkini Hincal diye küfür etmistim:D

Evren - Sahne dedi ki...

Hıncal Uluç bakıyorsunuz yılların tecrübesi, elinden çok şey geçmiş, görmüş geçirmiş biri, tavsiyelerinden faydalanayım diyorsun ama nafile. Özellikle müzik ve film konularında maalesef zevki sıfır.

Haşmet Baboğlu şu yazısında ufak da olsa Hıncal'a bir dokundurma yapmıştır :)

http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/babaoglu/2009/12/03/yilmazin_filminin_icine_hincal_uluc_ruhu_girmis

Oyuncakçı ADAM dedi ki...

Gizemli konularla ilgili filmler hep ilgimi çeker , bununda benim için izlenebilir olduğunu düşünüyorum

Dalgaları Aşmak dedi ki...

Film listem kabarıyor sizleri okudukça :)Evren katılıyorum sana Hıncal Uluç konusunda :)

Evren - Sahne dedi ki...

Eserce bu filmden önce izlemen gereken I am sam var. Ses seda yok :)

Evren - Sahne dedi ki...

Dalgaları Aşmak

:) Film konusunda listeyi kabartmayın derim, gerçi zaman ayırmak ve sinemayı sevmekle ilgili bu durum ve sizin de ilginiz var, sadece zaman ayıramıyorsunuz sanırım.

Neden böyle bir açıklama yaptıysam :)

İzlediğiniz filmler hakkında bir iki görüşünüzü okumak, bunun üzerine fikir paylaşmak hoşumuza gider.

Oyuncakçı ADAM dedi ki...

ya bu aralar iş olarak çok yoğunum , ayrıca izlediğim 400 bölümlük bir animeyi bitirmeye uğraşıyorum ve kore filmlerine takmış durumdayım :)Araya bir yere ı am sam girecek artık :)

Evren - Sahne dedi ki...

Tamam, yazdım bunu :)

Dalgaları Aşmak dedi ki...

Hemen hemen her gece bir film izlemeye çalıyorum.Arada, naçizane bloga yazdıklarımda oluyor.Sinemayı çok seviyorum ama devamlı sinemaya gidemediğimden evde kapatmaya çalışıyorum bu eksiği.tabi sinema başka atmosfer.Bu arada, resim çalışması için gittiğim sanat merkezinde sinema derslerinin başlamasını bekliyorum.bir yönetmen eşliğinde film analizleri falan...umarım gerçekleşir :)İşte o zaman beni tutamazsınız her filmi yazmaya başlarım artık :))))

Sevgiler

Evren - Sahne dedi ki...

Çok güzel. Hem sinemayı sevdiğinizden sinema dersleri de zevkli geçer.

Umarım gerçekleşir ayrıca sosyal yönünüzü de taktir ediyorum. Takipteyiz :)

 

Sahne | Scene - Evren ©