The Experiment (2010)



The Experiment (Deney) filminde "Adrien Brody" başrolde...  Film anlatmak istediğini, abartmadan(!) çok güzel anlatıyor, süresi 96 dk. Nasıl bittiğini anlamadım zaten. Beni yakından tanıyanlar bilir, Adrien Brody hayranlığımı. H.Babaoğlu da bugünkü yazısında bu filmi övünce, izlememek benim için kaçınılmaz oldu.:) Çok süper film değil belki ama sinemada şu günlerde kesinlikle tercih edilir. 


Haşmet Babaoğlu yorumu ise şöyle: 

Çok sert bir film! Yine de görmeli!

Hayat az çok yolunda giderken...
Korkaklığımızı barışçıl kişiliğimiz sanırken ve şartlar vicdanımızı zorlamıyorken...Sorun yoktur.
Ama ya şartlar değişirse?..Deneysel sosyal psikoloji araştırmaları bize bu konuda çok tatsız cevaplar veriyor. (Bakınız, Stanford Hapishanesi deneyi veya Milgram itaat deneyi.)
Sinemalarda yeni vizyona giren Deney (The Experiment) bizi böyle bir sorgulamanın içine atıyor.
26 adam ihtiyaçları olan para karşılığında mahkûm ve gardiyan olarak ayrılıp 15 gün sürecek bir deneye katılıyor.
Ve daha ikinci günde kontrol kaybediliyor. Tıpkı gerçekte Zimbardo'nun Stanford deneyinde olduğu gibi filmdeki deneyde de 6'ncı günde insanlık iflas ediyor!
Baştan uyarayım, "uslu" seyirciler için çok sert ve acımasız bir anlatımı var filmin!
O çer çöp filmlerin gösterildiği salonların tıka basa dolu olduğu hafta sonunda bir alışveriş merkezinin sinemasında seyrettim filmi.
Koca salonda 7-8 kişiydik. Bu haksızlık!Başrollerdeki Adrien Brody ve Forest Whittaker müthiş!


Online izlemek isterseniz: http://www.baglanbize.com/online-tr-altyazi-korku-gerilim/86484-mahkumlarla-deney-the-experiment-2010-online-izle-turkce-altyazili.html

0 Yorum:

 

Sahne | Scene - Evren ©